2

A aparut cartea Ultramaratonistul de Dean Karnazes

car000102_1_

Incepand de astazi puteti sa achizitionati o noua carte in limba romana despre alergare. Este vorba de Ultramaratonistul, o autobiografie a ultramaratonistului Dean Karnazes. Eu am citit versiunea in limba engleza si este o carte foarte faina pe care v-o recomand cu drag.

Click aici pentru a cumpara cartea

Desi imi place sa citesc cartile in engleza, pot spune ca pana acum cei de la Preda Publishing au reusit traduceri foarte bune ale cartilor de alergare pe care le-am citit cu aceasi bucurie ca pe cele in engleza.

Scrisa cu inteligenta, umor si candoare, fara ajutorul unui scriitor profesionist, Ultramaratonistul este o carte care a inspirat zeci de mii de oameni, alergatori sau nu, sa isi depaseasca limitele si sa isi reaminteasca “ce inseamna sa fii cu adevarat viu”, dupa cum puncta Sam Fussel, autorul cartii Muscle.

“Desi este intr-o forma fizica exceptionala, Dean Karnazes sustine ca prima jumatate a cursei o alergi intotdeauna cu ajutorul corpului, iar cea de-a doua cu ajutorul mintii. Fara a zabovi prea mult in teritoriul abstract al discutiilor filozofice, Dean Karnazes exploreaza totusi “posibilitatile sinelui”: alearga un ultramaraton in Valea Mortii la 49°C si primul maraton la Polul Sud. Incredibila putere de a se automotiva contamineaza pe oricine si este imposibil sa ii citesti cartea fara sa iti doresti sa alergi si tu un maraton.” Erica Joergensen

Despre autor

Dean Karnazes, numit de catre New York Times “cel mai faimos ultramaratonist al lumii”, a castigat in 2004 celebrul Badwater Ultramarathon, in 2006 Vermont Trail 100 Mile, iar in 2008 Cursa celor patru deserturi (Antarctica, Atacama, Gobi si Sahara). A facut parte din echipa de ultramaraton a Statelor Unite in 2005 si 2006. In 2011 a alergat 4800 de kilometri de-a lungul SUA, din California pana la New York, performanta finalizata in 75 de zile prin alergarea a 65-78 de kilometri pe zi.

Filed in: Alergare Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.