0

Faceti cunostinta cu Masina Oficiala de Finish de la Wings for Life World Run

Pentru unii, faptul ca nu exista o distanta predefinita, ci o masina de finis care va stabili unde se termina cursa pentru fiecare, este cel mai motivant lucru. Pentru altii, probabil ca va fi lucrul de care se vor teme cel mai mult. “Vom vedea daca aceasta va provoca bucurie sauteama”, a spus medaliatul olimpic cu argint Colin Jackson, directorul international al cursei Wings for Life World Run. Aceste masini fac din Wings for Life World Run o cursa inedita si unica, fiind pentru prima oara cand o competitie de alergare are finisul in miscare.

SV_WFL_CAR__0063[1]

Una dintre cele mai cunoscute personalitati sportive ale Marii Britanii, Colin Jackson, va superviza la nivel mondial cursa de pe 4 Mai, cand intreg mapamondul va alerga simultan. “Alergatori din fiecare colt al lumii, indiferent de nivel, de la amatori la profesionisti, vor lua startul la ora 10 UTC, ora 13.00 in Romania, pe un traseu prestabilit, insa fara a sti exact distanta pe care o vor parcurge.

Provocarea vine din faptul ca finisul te va urmari din spate, nu te vei indrepta tu catre el, asa cum se intampla la orice cursa; pe scurt, stii unde vei lua startul, dar nu stii unde vei termina cursa. La jumatate de ora dupa ce s-a dat semnalul de start si primul alergator va incepe competitia masina oficiala de finis va porni in spatele alergatorilor, peste tot in lume, in acelasi timp, cu aceeasi viteza. Pe parcurs insa, viteza de deplasare a masinii oficiale de finis va creste la intervale de timp prestabilite, dupa un program rigid. Cand masina oficiala de finis depaseste un concurent, pentru acesta cursa se incheie si va reveni in zona de start cu autobuzele puse la dispozitie de catre organizatori

a spus Daniel Pisica, directorul local de concurs.

SV_WFL_CAR__0470[2]

Fiecare tara va avea castigatorii locali (masculin si feminine), insa vom avea si niste castigatori globali, la aceleasi categorii, ultimii care raman in cursa dupa ce toti ceilalti au fost eliminati de masina oficiala de finis. Numai ei vor fi incoronati cu titlul global Wings for Life World Run.

Masina oficiala de finis va fi dotata cu dispozitive de monitorizare de ultima tehnologie, dezvoltate special pentru Wings for Life World Run. Se va genera atat un clasament national, cat si unul global pe parcurs ce concurentii vor parasi cursa. Masina oficiala de finis se supune unor reguli Wings for Life World Run, care vor asigura transparenta si simultaneitate pentru toate cele 35 de trasee din intreaga lume.

Masina oficiala de finis va pleca de la linia de start la 30 de minute dupa ce concurentii Wings for Life World Run pleaca in cursa. Aceasta va accelera dupa un program global. Adaptat la ora Romaniei, programul este urmatorul:

13.00 – Start cursa
13.30 – Masina oficiala de finis pleaca cu o viteza de 15 km/h
14.30 – Viteza creste la 16 km/h
15.30 – Viteza creste la 17 km/h
16.30 – Viteza creste la 20 km/h
18.30 – Viteza creste la 35 km/h

SV_WFL_CAR__0015[1]

Cele 35 de trasee vor fi abordate in diverse zone climatice, in conditii meteo variate si in diferite fusuri orare, fiecare intr-un alt moment al zilei. Progresul fiecarui concurent si rezultatele finale de la toate traseele vor fi inregistrate de un sistem de cronometrare aflat in Numarul Individual de Concurs al fiecarui alergator. Acest cip de cronometrare se activeaza la trcerea liniei de start si se dezactiveaza si totodata se inregsitreaza distanta totala parcursa cand masina de finis depaseste concurentul.

Cand Masina de Finis depaseste un concurent sau o concurenta, aceasta sau acesta, trebuie sa incetineasca si sa se indrepte catre marginea drumului. Unele locatii vor avea autobuze care vor colecta concurentii de pe traseu. Alte trasee vor avea statii unde autobuzul va veni pentru a colecta concurentii. Toata lumea insa, va fi transportata inapoi la zona de start, unde se va sarbatori concursul alaturi de prieteni vechi si noi.

Ce distanta vor parcurge concurentii?
Wings for Life Goal Calculator realizeaza toata matematica din spate, astfel incat concurentii introduc fie distanta, fie timpul pe care doresc sa le parcurga si calculatorul ofera ritmul necesari realizarii acestui obiectiv; sau se introduce ritmul estimat si calculatorul ofera ca raspuns timpul si distanta estimate. Calculatorul arata unde Masina Oficiala de Finis va depasi alergatorul.

SV_WFL_CAR__0304[2]

Cum acesta este primul concurs Wings for Life World Run si totodata un concept nemai intalnit pana acum, nu exista conceptul de „cea mai buna reusita personala”. De data aceasta! Dar fiecare alergator care participa la acest eveniment va ajuta la realizarea de pasi importanti in gasirea unui leac impotriva efectelor cauzate de traumatismele maduvei spinarii, 100% din incasarile realizate in timpul cursei fiind destinate Fundatiei Wings for Life.

La Wings for Life World Run se poate inscrie orice persoana peste 18 ani. In anumite locatii, inclusiv trasee din SUA, Canada si Australia, vor exista curse separate pentru concurenti ce folosesc scaune cu rotile.

Filed in: Alergare Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.