1

Filmul Ultra Trail Făgăraș 2012

Aseară, la Institutul Francez din București a avut loc proiecția filmului ”Ultra Trail Făgărăș 2012”. O poveste deosebită, a unui eveniment deosebit şi a erorilor participanţi, transmisă în imagini spectaculoase surprinse de Dragos Costea pe parcursul celor două etape de alergare pe creastele Făgăraşului.

Evenimentul din seria CarpathianMan a avut loc în Munţii Făgărăş în perioada 31 august – 2 septembrie 2012 a constat într-un prolog şi două etape montane pe acoperişul României: Munţi Fagaraş. În echipe de doi, concurenţi au parcurs în total peste 75 km, +5420m diferenţă de nivel.

Utf2

Seara a fost o adevărată sărbătoare pentru iubitorii de munte şi alergare montană. Atât datorită filmului excepţional dar şi datorită prezenţei lui Lucian Clinciu. Luci a început seara cu o prezentarea a poveştii Carpathian Man, de la ideea din 2002, până la prima cursă: Maratonul Pietrei Craiului şi până astăzi când seria Carpathian Man cuprinde patru evenimente: Postavaru Night (ski alpinism, alergare montană), Bike 3Mountains (mountain bike), ULTRA Trail Fagaras (ultramaraton montan) şi Maraton Piatra Craiului (alergare montană).

Seara a continuat binenteles cu proiecţia filmului. Un film de 50 de minute cu imagini absolut superbe. Dragos Costea şi echipa de cameramani au reuşit să surprindă cu adevărat frumuseţile munţilor Fagaraş cât şi luptă concurenţilor de a termina această provocare.

Poate cel mai atractiv lucru la acest film a fost ocazia de ai urmării pe starurile alergării montane de la start la finish. Lucru pe care e destul de greu să o faci, deobicei îi vezi la start şi asteptându-te la finish. M-am bucurat să îi văd pe Nuşu, AlergGică, Geanina şi Alin, Silviu şi Rareş Manea şi mulţi alţii! Pe ecran păreau că nu merg aşa repede, aproape că păreau oameni: la deal mergeau şi ei. Dar poate cum spunea şi Sergiu: ei încetineau când vedeau camera, oameni obişnuiţi accelerau ;))

Seara s-a terminat cu aplauze pentru concurenţi din Bucuresti ce au fost invitaţi pe scenă pentru a ne împărtăşi experienţa lor la UTF.

Un soi de concluzie

Dacă aţi ratat filmul aţi pierdut! A fost superb, un film la finalul căruia îţi scoţi agenda şi îţi pui în calendar această cursă pentru ediţia următoare. Dacă ar fi să fiu un pic răutăcios aş spune că mi-ar fi plăcut să cuprindă mai multe relatări din partea concurenţilor ca fundal sonor în locul muzicii.

Filed in: Alergare, Proiecte speciale Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.