1

Paul Dicu a terminat Marathon des Sables 2013!

paul2Marţi, Paul Dicu s-a întors în ţară, după 233 km alergaţi în Sahara. 6 zile în care Paul şi-a cărat în spate rucsacul de 10 kg cu toate cele neceare pentru întreaga săptămână – mâncarea, hainele, sacul de dormit şi kitul de supravieţuire, şi înfruntând temperaturi de până la 54 de grade. După toate astea, Paul s-a întors cu medalia de finisher de la una dintre cele mai dure probe de anduranţă din lume. A venit cu fierul pe piept, aşa cum îi place să spună, pentru a treia oară consecutiv.

Anul acesta a fost o ediţie grea pentru Paul – a luptat încă de la kilometrul 15 al primei etape cu o accidentare la şold şi a fost în pragul abandonului vreme de 3 etape. A continuat, totuşi, pas după pas, gandindu-se la copiii în beneficiul cărora a pornit la drum: ca şi anul trecut, Paul Dicu a alergat pentru a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă. El nu a alergat singur, alături de el au alergat numeroşi sportivi amatori în pas cu Paul.

În pas cu Paul în cifre

724 de e-mailuri. 1.299 de alergări înscrise pe www.inpascupaul.ro de cei 865 de participanți, ce au alergat împreună 11.494 de kilometri. Aproximativ distanța pe șosea Bucureșţi – Timișoara, dus-întors. De 10 ori.

Distanțele parcurse au fost între 0,2 km (micuțul Nicolas, din Helsinki) și 75,7 (Andrei Gligor, în “ziua lungă” a MdS). Media este de 8,88 km – înălțimea unui Everest un pic mai mare.

Am avut alergători cu vârste cuprinse între 5 ani (Nicolas – Helsinki, Vlad și Eliza – Parcul IOR și copiii grădiniței din Stockholm) și 66 de ani (Mădălin Mănăîlă). Vârsta medie este 33, dar trebuie să remarcăm pe cei 21 de alergători de peste 60 de ani, pe cei 32 de peste 50…
Ei au alergat “în pas cu Paul” în parcuri, săli de fitnes şi pe stadioane, din Bucuresti, Craiova, Porumbacu şi până la Helsinki sau în Insulele Cayman şi au strâns, în săptămână cursei, mai mult de 10.000 km, pe care ING Asigurări de Viaţă îi va răsplăti cu o donaţie de 20.000 Euro către Inima Copiilor.

Puteţi susţine în continuare Inimii Copiilor

Oricine poate da o mâna de ajutor Inimii Copiilor: un SMS trimis la 8861 înseamnă o donaţie de 2 Euro pentru copii bolnavi de inimă (8861 e un număr valabil în reţelele Cosmote, Orange şi Vodafone), dar ajută foarte mult şi redirecţionarea celor 2% din impozit către Inima Copiilor.

Filed in: Alergare Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.