0

Paul Dicu alearga Marathon des Sables 2013 pentru Inima Copiilor

in pas cu paul

Marathon des Sables e una din cele mai dure curse de anduranţă din lume, o cursă de 250 de kilometri, 7 zile sub soarele Saharei. Duminică, 7 aprilie, Paul Dicu va lua startul pentru a treia oară în această aventură şi, din nou, va alerga pentru a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă.

Despre cursă

Marathon des Sables este o cursa compusă din şase etape, în care concurenţi aleargă aproximativ 250 kilometri. Etapele au lungimi diferite, cea mai lungă având peste 80 de kilometri. Ultima etapă, cea cu numărul şapte, este una caritabilă şi necompetitivă în care participanţi vor alerga/merge in doua picioare sau târâș în funcţie de ce forţe mai dispun :D.

Participanţi parcurg întreaga cursă cu un rucasac în care au tot ce le este necesar pentru cele şase zile de alergare: kitul de spuravietuire, hainele, sacul de dormit şi mâncarea pentru toată săptămână – în total cam 11 kilograme. Organizatorii oferind doar adăpost în corturi berbere, raţia zilnică de apă, şi, la nevoie, asistență medicală.

Ediţia de anul acesta

În acest an, Paul este, din nou, singurul român care participă la cursa din sudul Marocului. El va lua startul alături de încă 1046 de participanţi dintre care 890 de bărbaţi şi 156 de femei. Printre ei se numără numeroşi veterani ai cursei, printre care şi Mohamad AHANSAL, de patru ori câştigător al MDS.

O noutate pentru ediția de anul acesta, cu numărul 28, este că vor fi doar cinci etape de alergare, totalizând 230 de kilometri. Ultima etapă caritabilă va fi în beneficiul Unicef.

În pas cu Paul

Paul va alerga pentru a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă bani pentru copiii bolnavi de inimă. În 2012, în urmă campaniei În pas cu Paul, asociaţia a amenajat Secţia de cardiologie de la Marie Curie, în 2013 vor cumpăra mobilă nouă, paturi noi şi aparatele care încă lipsesc din secţie şi vor încerca să ajute copiii foarte săraci care trebuie să ajungă în străinătate pentru operaţii pe inimă.

Aleargă şi tu

Poţi să alergi alături de Paul! În perioadă 7-13 aprilie te invit să adunăm paşi lui Paul prin Sahara, aici, acasă. Aleargă un maraton, 10km sau chiar 100 de metri, trimite un email pe adresa [email protected] (cu nume, vârsta, distanţă cu care contribui şi locul în care ai parcurs-o) iar ING Asigurări de Viaţa va răsplăti fiecare kilometru din cei adunaţi între 7 şi 13 aprilie cu o donaţie de 2 Euro către Inima Copiilor. În total ING Asigurări de Viaţa pune la bătaie 20.000 de Euro, kilometru cu kilometru, 2 Euro cu 2 Euro, haideţi să îi obţinem pe toţi!

Lista de participanţi şi distanţa adunată va fi updatata zilnic pe pagină campaniei: www.inpascupaul.ro

Vino duminică în parcul IOR

Ro Club Maraton şi Inima Copiilor te invită să alergi În pas cu Paul, cât te ţin picioarele, duminică, 7 aprilie în parcul IOR! Ne întâlnim pe aleea de lângă lac din dreptul bisericuţei de lemn, la ora 9:00. Anul trecut am fost aproape 98 de alergători! Ce ziceţi? Depăşim suta anul ăsta?

Paul Dicu are nevoie de încurajările tale

Efortul lui Paul este unul incredibil și are nevoie de sprijinul si încurajările noastre pentru a reuși. Cum poţi face asta?
– promovează site-ul proiectului: www.inpascupaul.ro
– alergă orice distanţă şi trimite un email către [email protected]
– susţine cu un like/share pagina evenimentului: https://www.facebook.com/PaulDicuMarathonDesSables
– trimite-i un mesaj lui Paul pe site-ul concursului: http://www.darbaroud.com/en/. În fiecare seară organizatorii printează mesajele primite şi le oferă concurenţilor.

Ne vedem dumincă în IOR!

Filed in: Alergare, Concursuri Tags: , , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.