0

Se dă Startul în “1000Balkan Charity Challenge”, 1000 de km de la București la Sofia și înapoi

După succesul primei ediții a evenimentului ‘1000 Balkan Charity Challenge’, a doua ediție va avea loc în acest an în perioada 1- 11 noiembrie 2013. Este un eveniment ce implică două țări și este organizat cu susținerea fundației HOSPICE Casa Speranței și UniCredit Țiriac Bank din România și fundația Bulgarian Charities Aid și Unicredit Bulbank din Bulgaria.

Scopul acestui amplu eveniment este de a:

  • Promova sportul, în mod special sportul de masă în natură, ca un mod de viață alternativ, sănătos și accesibil.
  • Dezvolta prin sport cultura implicării sociale și susținerea fundațiilor non-profit prin strângerea de fonduri pentru 12 cauze caritabile din România și 6 cauze din Bulgaria.
  • Conecta oamenii din țările vecine.
  • Motiva plantarea de specii de copaci ce sunt pe cale de dispariție (Ginkgo Biloba si Meta Sequoya) la finalul fiecărei zile din proiect.
  • Iniția o tradiție pentru acest spațiu geograpfic de a testa limitelor corpului uman, al minții și al spiritului prin evenimente de anduranță.

1000 Balkan Charity Challenge este o metaforă și un exemplu real de viață, al unui colectiv și a unui serviciu activ al comunității care este în simbioză cu dorința eternă a omului de a-și depăși propria condiție și dorința de a trăi viața într-un mod corect și plenar.. holistic declară Stanislav Georgiev, fost CFO al UniCredit Tiriac Bank și UniCredit Bulbank și inițiatorul proiectului.
“Experiența de anul trecut ne-a demonstrat că putem să schimbăm, influențăm, inspirăm și motivăm mulți oameni să facă pasul următor pentru a trăi o viață împlinită.”

Duatlonul este deopotrivă un efort mental și fizic extrem dar și o aventură memorabilă. Traseul de 1050 km presupune traversarea de două ori a Dunării şi a munţilor Balcani prin două poduri ce leagă România și Bulgaria (Giurgiu-Ruse and Calafat-Vidin), trecând prin locuri cu peisaje spectaculoase și cu diferențe de altitudine de 3500 de metri. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucureşti la Sofia, va fi parcursă pe bicicletă, în patru zile, câte 160 de km în fiecare zi. La întoarcere, participanţii vor parcurge traseul în alergare, timp de 7 zile, respectiv câte 60 de km pe zi.

STARTUL va avea loc în data de 1 noiembrie de la ora 7 dimineața din București Bd. Expoziției și va găzdui și Finish-ul din data de 11 noiembrie, ora 17.00. Grupul va ajunge în Bulgaria, Sofia (Piața Sveta Nedelya vis a vis de biserica Sf. Nedelya) în data de 4 noiembrie și va porni înapoi spre București pe 5 noiembrie la ora 7.30.

Companiile sunt invitate să susţină maratonul şi să contribuie la finanţarea celor 18 proiecte umanitare.

Participanții pot opta fie pentru a parcurge întregul traseu, fie doar o porţiune a acestuia. Odată intraţi în cursă, participanţii îşi vor alege o cauză umanitară pe care să o susţină strângând de la cunoscuți și prieteni sume pentru susținerea cauzei, pe parcursul celor 11 zile cât va dura maratonul la adresa web http://www.1000balkan.com

Participanţii vor beneficia de cele mai bune condiţii pe parcursul traseului şi vor fi insoţiţi de o echipă de suport formată dintr-un doctor şi doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentaţia şi hidratarea. Mai multe informații sunt disponibile pe pagina web.

Evenimentul este organizat cu sprijinul logistic a două cluburi de specialitate, unul din România şi celălalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton şi Begach Running Club. De asemenea este susținut de companii și instituții precum: Digi 24, Toyota, 3M, CityGrill, Diplomat Plaza, Aventuria, Superfit, American International School of Bucharest, Kyani, Djili Soy Romania, Brevis, Chipita, La Fantana și Izvorul Minunilor.

Filed in: Alergare, Bicicleta Tags: ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© 2019 Ultramaraton Romania. All rights reserved.