0

Ultramaraton in Fundu Moldovei

Anne Marie Lategan, este o alergătoare britanică, fitness Editor la revista de specialitate Women Running. În vara anului trecut şi-a petrecut o vacanţă petrecută în Bucovina, impresionată fiind de zonă, a decis să promoveze zona printr-un concurs de alergare. Pentru ca participanţo să poată vedea cât mai mult din peisajele frumoase ea propune un ultramaraton cu 3 etape: 3 zile de concurs – 115km (40 + 60 + 15).

Cusra va avea loc în perioada 9 – 11 iunie şi are că punct de plecare / sosire – Pensiunea Casa Ileana, Fundu Moldovei (localitatea este situată la aproximativ 12 km de Câmpulung Moldovenesc)

Participanţi vor beneficia de:
– prim ajutor pe toată durata cursei
– puncte de control la fiecare 7 – 10km cu alimente şi băuturi energizante – un tricou (cu glugă şi mânecă lungă) şi medalie sculptată în lemn de un artizan local

Ceremonia de premiere se va desfăşura la o stână locală şi va fi urmată o masă tipic ciobănească (brânză, balmuş, miel la proţap, miel în lut, băuturi alcoolice şi răcoritoare). La ceremonie va fi prezent primarul comunei Fundu Moldovei care va decerna medaliile şi grupul de cercetaşi care a participat la marcarea traseelor. De asemenea va fi prezentat un mic spectacol de cântece şi muzică tradiţională.

Cursa va fi surprinsă de un fotograf profesionist de la revista Women Running ale cărei poze ora fi disponibil on-line pentru participanţi.

Taxa de participare pentru toată cursa de 3 zile este de 495 lei (£95). Există şi posibilitatea de a participa la cursă doar pentru 1 sau 2 zile dar şi un pachet special de o săptămâna. Mai multe detalii despre acestea găsiţi pe site-ul oficial.

Mai multe detalii despre întreg evenimentul le găsiţi pe: ultrabug.co.uk

Chiar dacă preţul este un pic peste media curselor din România, mă bucur mult să văd că România începe să atragă din ce în ce mai mulţi alergători străini care nu doar vin să participe dar vor să şi promoveze zonele superbe pe care le descopera la noi prin organizarea de concursuri.

Filed in: Alergare, Concursuri Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Recent Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.