4

Unbreakable: The Western States 100 – recomandare film

Nu sunt multe filme sau documentare despre ultramaraton, dar cele care sunt, cel puţin cele care le-am văzut eu, sunt extraordinare.
Unbreakable: The Western States 100, un film realizat de JourneyFilm, urmăreşte povestea ediţiei din 2010, una în care giganţi din acest sport s-au duelat pe acelaşi traseu: Kilian Jornet (neînvins la nici o cursă), Anton Krupicka (câştigător la toate cursele pe care le-a terminat), Geoff Roes (câştigător la toate cursele de 100 de mile la care a participat)şi Hal Koerner (câştigătorul ediţiilor din 2008 şi 2009). Închipuiţi-va că aţi putea alerga alături de aceşti super-oameni, să vedeţi cum se desfăşoară o cursă pentru ei? Cam asta oferă acest film.

Ce e şi mai interesant este că nu vom vedea doar aceşti patru fantastici alergând poate cea mai dură cursa de ultramaraton ci vom afla şi poveştile lor. Pe toată lungimea filmului sunt înserate frânturi din viaţa lor: ce fac în timpul liber, ce fel de oameni sunt, cum se antrenează.

Eu nu am văzut decât trailerul dar cred că filmul e genul ăla unde după 20 de minute începi să îţi pui încălţările în picioare, pui pauză şi ieşi afară să alergi. Până atunci însă am dat comandă la film şi număr zilele până ajunge.

Vă invit să comentaţi!

– ce filme despre alergare v-au plăcut?
– sunteţi fanul unuia dintre cei patru fantastici?

Link-uri:

site-ul filmului
JourneyFilm
Western States 100

Trailer

Filed in: Alergare, Noutati Tags: , ,

Get Updates

Share This Post

Related Posts

© Ultramaraton Romania. All rights reserved.